Numărul cinematografelor de pe strada Doamnei va creşte, astfel că în 1923 se menţionează sălile de cinematograf: Apollo la nr.7, în alte texte menţionat la nr 4 (se pare că cel construit în 1910 la nr.4 a fost mutat ulterior), peste drum de Grădina Blanduziei, deschis de o companie franco-română; Cinema Lux la nr.5; Cinema Terra la nr.11. În sala Terra, în timpul spectacolului de cinema era gălagie, spectatorii ”ţipau, fluierau, aplaudau zgomotos, acompaniau împuşcăturile de pe ecran şi totul răzbea până în stradă” de la ora 15 până la miezul nopţii.
Pe strada Lipscani era Cinema Roxy, care în anul 1940 devine Cinema Paradis iar pe strada Batiştei funcţiona Cinema Fantasio.
Cinematograful Pache se afla în apropierea căminului studenţesc Matei Voievod, situat pe Bld. Pache Protopopescu.
În Piaţa Regală, vis a vis de Palatul Regal, se afla Teatrul-Cinema Regal. Sala cinematografului Regal va fi transformată de Puiu Iancovescu în sală de teatru, e vorba de Teatrul Mic. Mai târziu sala Teatrului Mic din clădirea ce avea la parter Cafeneau Corso, va deveni Cinematograful Forum.
Pe Calea Victoriei, între str. Domniţa Anastasia şi Prefectura Poliţiei, s-a aflat Grădina de vară pentru teatru şi cinematograf Colos.(După unele surse Cinematograful Colos se afla pe fostul loc al magazinului francez Universelle.)
Pe Calea Victoriei la nr. 48 în apropierea magazinului lui Jean Feder se afla sala Cinema Frascatti, pentru musafirii hotelui Frascatti. Aici are loc pe 16 noiembrie 1925 premiera filmului „Legenda celor două cruci”.
În anul 1934 este menţionat Cinema Rio funcţionând pe Calea Victoriei între Societatea Telefoanelor şi Hotel Luvru. Tot în acel an s-a deschis Cinema Corso (Cinema Victoria în perioada comunistă).
Tot pe Calea Victoriei peste drum de strada ce se numea pe vremuri str. Fântânii s-a deschis Cinematograful Rex, cinematograf de vară; tot aici alături de Cafe Royal şi Banca Ilfov se afla apoi Cinematograful Victoria.
În anul 1936, un ghid menţionează Cinema Savoy situat pe Calea Victoriei la nr. 33(la aceeaşi adresă unde a funcţionat Cinema Rio in 1934), astăzi Teatrul Constantin Tănase.
Cinematograful Florida, de pe strada Avrig, va deveni Cinema Aurora în comunism. Pe stada Mihai Eminescu, se afla Cinema Dichiu, după razboi se va numi Cinema Viitorul.
mai mult la /www.istoriafilmuluiromanesc.ro/