joi, 21 noiembrie 2024
2.1 C
Cluj
joi, 21 noiembrie 2024
2.1 C
Cluj

Invenții care luptă cu tehnologia de recunoaștere facială

Must read

Preocupați de creșterea tehnologiei de recunoaștere facială, unii designeri creează o modă în scopul mentinerii discretiei si pentru a proteja viata privata a oamenilor. Astfel ca oamenii să nu se facă remarcați, cel puțin de către camere.

În Țările de Jos, Jip van Leeuwenstein a proiectat o mască transparentă de „excludere a supravegherii video” care blurează fața purtătorului în fata camerelor de recunoaștere facială, dar nu si pentru alte persoane.

„Purând această mască formată ca o lentilă, este posibil să deveniți de nerecunoscut pentru software-ul de recunoaștere facială și, datorită transparenței sale, nu vă veți pierde identitatea și expresiile faciale”, scrie von Leeuwenstein. „Deci este posibil în continuare să interacționezi cu oamenii din jurul tău.”

În Japonia, Isao Echizen, profesor la Institutul Național de Informatică din Tokyo, a proiectat un „vizier de confidențialitate /privacy visor” prevăzut cu lumini LED cu infraroșu. Când este purtat, software-ul de recunoaștere facială nu poate spune că există o față umană în spatele luminilor, conform testelor lui Echizen.


“By wearing this mask formed like a lens it possible to become unrecognizable for facial recognition software and because of it’s transparence you will not lose your identity and facial expressions,” von Leeuwenstein writes. “So it’s still possible to interact with the people around you.”

In Japan, Isao Echizen, a professor at the National Institute of Informatics in Tokyo, designed a “privacy visor” fitted with near-infrared LED lights. When worn, the facial-recognition software can’t tell there’s a human face behind the lights, according to Echizen’s tests.

www.freethink.com/robots-ai/anti-facial-recognition-tech

More articles

Lasă un răspuns

Latest article

- Advertisement -spot_img

Descoperă mai multe la 𝐔𝐍𝐈𝐕𝐄𝐑𝐒𝐔𝐋📡 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura