miercuri, 3 iulie 2024
14.7 C
Cluj

Cosmonautul rus care a rămas blocat în spațiu timp de 311 zile, pentru ca rușii nu au mai avut bani să îl aducă înapoi acasă. L-au salvat americanii

Must read

Serghei Krikalev a fost un cosmonaut sovietic care a rămas blocat în spațiu la bordul unei stații spațiale sovietice numită „The Mir”. Krikalev este un cosmonaut veteran, care a petrecut în total 803 zile, 9 ore și 39 de minute în spațiul cosmic.

Pe 26 decembrie 1991, Uniunea Sovietică s-a prăbușit în timp ce Krikalev se afla încă în spațiu. Din cauza complicațiilor politice care au apărut în timpul dizolvării URSS, Krikalev a petrecut 311 zile în spațiu. În cele din urmă, s-a întors pe Pământ pe 25 martie 1992.

Datorită faptului că a fost departe de gravitația Pământului pentru atât de mult timp, precum și dilatarea timpului, el este cu 0,02 secunde mai în vârstă decât oamenii născuți în același timp cu el. El este denumit în mod obișnuit „Ultimul cetățean sovietic”. Este pensionat din 2007.

The Cosmonaut who was stuck in space for 311 days, 1991
Sergei Krikalev was a Soviet cosmonaut who was stuck in space onboard a Soviet space station called „The Mir”. Krikalev is a veteran cosmonaut, who spent a total of 803 days, 9 hours and 39 minutes in total in outer space.

On December 26th 1991, the Soviet Union collapsed while Krikalev was still in Space. Due to the political complications that occured during the dissolution of the USSR, Krikalev spent 311 days in space. Eventually, he returned to Earth on March 25th, 1992. Due to him being away from Earth’s gravity for so long, as well as time dilation, he is 0.02 seconds older than people born at the same time as him. He is commonly referred to as „The Last Soviet Citizen”. He has been retired since 2007.


Descoperă mai multe la 𝐔𝐍𝐈𝐕𝐄𝐑𝐒𝐔𝐋📡 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

More articles

Lasă un răspuns

Latest article

- Advertisement -spot_img

Descoperă mai multe la 𝐔𝐍𝐈𝐕𝐄𝐑𝐒𝐔𝐋📡 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura