Războiul Inteligențelor Artificiale

Cele mai îndrăznețe scenarii cu privire la dezvoltarea Inteligenței Artificiale sunt depășite deja de uimitoarea evoluție a acesteia.

În acest sens Elon Musk a spus chiar în acest an că cel mult până în anul 2029, dacă nu cumva chiar în unul sau doi ani de acum încolo, se va ajunge la Inteligența Artificială Generală, adică în acel punct în care AI-ul va fi mai inteligent decât suma tuturor minților pământești la un loc.

Cu alte cuvinte, Inteligența Artificială ar putea deveni atotcunoscătoare și omniprezentă, adică un fel de Dumnezeu tehnologic.

Pericolul asupra căruia ni se atrage atenția de unii cercetători este faptul că, din acest punct, Inteligența Artificială s-ar putea sustrage voinței omenești, ar putea deveni autonomă și cu voință proprie: adică ar atinge singularitatea tehnologică, un orizont dincolo de care nu putem să vedem, pentru că nimic nu mai poate fi anticipat.

Și asta nu e tot: Atingerea Inteligenței Artificiale Generale de către una dintre puterile planetei este într-un anumit sens echivalentul anului 1945 când SUA au creat primele bombe Atomice. Adică ar deveni țara ar putea, dacă ar dori, să supună întreaga planetă! Asta după ce va învinge AI-urile concurente.

Acestea fiind spuse, vă invit să urmăriți emisiunea pe care o realizez alături de cunoscutul om de televiziune Alexandru Mironov, scriitor și senior editor la Revista Știință și Tehnică.

Vizionare cu folos!

Emisiunea este realizată în parteneriat cu Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles din București.

Daniel Roxin


Descoperă mai multe la 𝐔𝐍𝐈𝐕𝐄𝐑𝐒𝐔𝐋📡 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns