Cristian LupsaĀ : Am adus invitaČi de la trei redacČii la cursul de jurnalism narativ de la anul III. (Ne-au vizitat Či de la anul II Či I.) Pornirea mea e sÄ scriu ceva siropos – Ć®ntotdeauna despre studenČi, dar de data asta Či despre Alina Marculescu Matis (Panorama), Cristian Delcea (Recorder) Či Andra Matzal (Scena9).
Suntem colegi de generaČie Či, auzindu-i, mi-am dat seama cÄ unii dintre noi am schimbat paradigma Ć®n care am crescut Ć®n redacČiile romĆ¢neČti. ToČi trei se luptÄ Ć®n continuare cu perfecČionismul Či cu supraturarea, Ć®nsÄ sunt mai generoČi, mai colaborativi, mai deschiČi la a Ć®nvÄČa, mai smeriČi cĆ¢nd vine vorba de relaČiile reporteri-editori, mai integri cĆ¢nd vine vorba de modelele de business.
Nu i-au minČit pe ÄČtia mici (noi aČtia 40ish chiar avem o relaČie complicatÄ cu oboseala), Ć®nsÄ au auzit Či cealaltÄ parte: āe o meserie incredibil de frumoasÄ”. Cu ghizi ca ei, chiar poate fi.
Alina Marculescu Matis : Privelistea pe care am avut-o azi, pret de vreo doua ore. Invitati de Cristian Lupsa, eu, Cristian Delcea (Recorder) si Andra Matzal (Scena9) am stat de vorba cu studenti de la FJSC, Facultatea de Jurnalism din Bucuresti, despre jurnalism la modul general si jurnalismul slow, in mod special. Adica ce fac redactiile noastre – features, portrete, interviuri, analize, anchete. Si cum sa-si gaseasca si ei, tinerii jurnalisti, loc in redactiile noastre si ale colegilor.
Intrebarea cea mai grea a venit la final: āce ar trebui sa se intample ca sa ziceti āgata, mi-a ajunsā?ā.