vineri, 19 iulie 2024
18.6 C
Cluj
AcasăInvestmentsEfectele prăbușirii Silicon Valley Bank încep să se răspândească în lume. ”Sistemul,...

Efectele prăbușirii Silicon Valley Bank încep să se răspândească în lume. ”Sistemul, dat înapoi cu 20 de ani”

-

Fondatorii de startup-uri din zona Bay din California sunt panicați cu privire la accesul la bani și la plata angajaților. Temeri de contagiune au ajuns în Canada, unde cardurile de credit ale băncii s-a dublat în ultimul an. Filiala Silicon Valley Bank (SVB) din Marea Britanie urmează să fie declarată în insolvență, a încetat deja tranzacționarea și nu mai primește noi clienți. Sâmbătă, liderii a aproximativ 180 de companii tehnologice au trimis o scrisoare în care îi cer ministrului britanic de finanțe Jeremy Hunt să intervină, scrie Jerusalem Post.

„Pierderea depozitelor are potențialul de a paraliza sectorul și de a da ecosistemul înapoi cu 20 de ani”, au spus ei în scrisoarea văzută de Bloomberg. „Multe companii vor fi trimise în lichidare involuntară peste noapte.”

Analiștii se tem că aceste este doar începutul. SVB are filiale în China, Danemarca, Germania, India, Israel și Suedia. Fondatorii avertizează că eșecul băncii ar putea distruge startup-urile din întreaga lume fără intervenția guvernului. Asociația SVB din China, SPD Silicon Valley Bank Co., căută să calmeze clienții locali, amintindu-le că operațiunile sunt independente și stabile.

mai mult la Ziare.com Efectele prăbușirii Silicon Valley Bank încep să se răspândească în lume. ”Sistemul, dat înapoi cu 20 de ani”


Descoperă mai multe la 𝐔𝐍𝐈𝐕𝐄𝐑𝐒𝐔𝐋📡 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la 𝐔𝐍𝐈𝐕𝐄𝐑𝐒𝐔𝐋📡 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura