Zilele de luni vin si cu o bruma de nostalgie la pachet, asa ca am decis sa imbratisam sentimentul de dor cu o privire in vechiul almanah de retete de la 1943
…si pentru ca e dimineata, ce-ati zice de o omleta „ca pe vremuri”?
„Omleta suflé.
Ingrediente:
Un gal­benus, cateva picaturi de unt­delemn, un sfert de lingurita zahar pudra, un sfert lingu­rita faina, putina sare, miros de vanilie sau de coaja de lamaie, cateva picaturi de zeama de lamaie,
Mod de preparare:
Se freaca toate la­olalta, apoi se adauga incet albusul batut spuma; se incinge tigaia cu putin unt, se toarna continutul in tigaie si se coace, acoperind cu un capac, care a fost si el incins pe flacara mare. Se patureste si se presara cu putin zahar pudra.
Aceeasi omleta se poate umple cu marmelada sau cu bucatele de rahat, sau se poate stropi cu rom facut in casa.”
Cum vi se pare?
Ati incerca o astfel de reteta?
In meniu avem si noi o varianta, diferita, dar foooaaarte gustoasa.
POFTA BUNA!

Lasă un răspuns