În 🍽 Restaurantul Interbelic este vorba despre bucătăria internațională și românească veche din perioada interbelică, din cei 21 de ani de pace (1918 – 1939) în care a avut loc cea mai mare emancipare culturală.
În forfota lor prin imperii, pofticioși, mereu înfometați și gurmanzi, românii s-au lăsat atrași de cele mai servile aventuri culinare. Au importat toate gătelile mai de soi însă fără a plagia, recunoscând originile acestora.
Feluri turcești, arăbești, indiene, austriece, grecești, franceze, rusești, evreiești, poloneze (și nu numai) s-au răspândit și s-au amestecat alandala cu bucătăria românească. Noi ne-am propus să mai spălăm din păcatele acestor pofticioși (fără de care am fi mai săraci) și să separăm cratița peticită tricoloră de wok-ul și bolitorul de import în așa fel încât să ne amintim cu toții de istoria și de gramatica bucătăriei.