În cazul unei bănci Web3, un utilizator nu trebuie să transfere în avans fonduri către bancă, ci prin semnarea tranzacției în momentul creării acesteia, potrivit Entrepreneur.com

Blockchain, aceeași tehnologie folosită pentru a crea criptomonede, este o tehnologie de bază pentru Web3 și oferă un mecanism pentru semnarea, în siguranță, a tranzacțiilor.

Cum funcționează o bancă online tradițională

O bancă clasică online este un centru de date care are servere conectate prin tuneluri securizate.

Spre deosebire de băncile tradiționale, care vă permit să mergeți fizic la o agenție din rețeaua lor, băncile online sunt accesibile doar pe internet.

Cum funcționează o bancă Web3?

Web3 bank oferă practic aceleași servicii ca și o bancă tradițională, dar abordarea stocării datelor este complet diferită.

În cazul unei bănci Web3, un utilizator nu trebuie să transfere fonduri către bancă, în avans (se poate face prin semnarea tranzacției în momentul creării acesteia).

Și cea mai sigură bancă Web2 este mult mai puțin sigură decât una Web3

Banca nu stochează parole și fonduri, toate procesele sunt automatizate și nimic nu este stocat pe servere. Mai exact, serverele stochează un algoritm criptografic pentru verificarea parolei și transmiterea acesteia la momentul confirmării tranzacției.

mai mult la :

www.capital.ro/se-schimba-sistemul-de-plati-vestea-momentului-pentru-toti-cei-care-au-card-la-banca.html


Descoperă mai multe la 𝐔𝐍𝐈𝐕𝐄𝐑𝐒𝐔𝐋📡 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns