Startup Pitch: Smarty, aplicația de mobilitate urbană ce digitalizează taxiurile

0
357

Smarty vine pe piață pentru a umple un gol lăsat de plecarea din țară a unei companii care începuse digitalizarea taximetriei la noi. De altfel, Smarty este un proiect inițiat de o parte a echipei care a lansat Clever Taxi (înainte ca platforma să fie achiziționată de Free Now) și care-și propune să devină un un one-stop-shop pentru nevoia de transport a oamenilor.

Pe lângă plata cu cardul, Smarty integrează și alte metode moderne de plată, de exemplu criptomonede, șoferii își primesc mai rapid comisioanele, deci sunt motivați să accepte plățile digitale, iar aplicația poate fi folosită și de bunica care are nevoie de un taxi dar pentru care smartphone-ul încă are niște secrete.

Pe termen lung, Smarty Ride Tech își dorește să aducă în piață conceptul MaaS (Mobility as a Service) sub formă de club de mobilitate, în care pasagerii vor avea la dispoziție transportul multimodal cu taxi, trotinete, biciclete, mașini electrice, și în care comunitatea participă activ la dezvoltarea rețelei de transport cu propriile dispozitive.

Despre momentul în care se află în acest moment Smarty, planurile echipei de a integra cât mai multe opțiuni de mobilitate urbană și despre viziunea pentru dezvoltarea aplicației am aflat de la Alexandru Dumitru, fondator Smarty App.

 

Lasă un răspuns