Artificial Immortality (2021) Documentarul AI

0
107

Dacă ai fi capabil să creezi o versiune nemuritoare a ta, ai face-o? Până în acest deceniu, această întrebare era subiectul science fiction-ului, dar acum experții în domeniile inteligenței artificiale și robotică sugerează că va fi într-adevăr posibil.

Acest documentar cinematografic explorează cele mai recente progrese tehnologice în AI, robotică și biotehnologie și pune întrebarea: care este esența minții umane și poate fi replicată? Sau și mai neliniștitor, am putea într-o zi să întâlnim versiuni clonate ale noastre – clone care sunt mai bune, mai inteligente și nemuritoare?

Titlul original: A.artificial I.mmortality Regia: Ann Shin Vedete: Bina48, Nick Bostrom, Lincoln Cannon Gen:

Documentar Regiunea de origine:

Canada 0:00 Documentarul AI

1:01 ⏳ Posibilitatea de a atinge nemurirea prin tehnologie și conceptul de fișiere mintale.

11:26 🤖 Dezvoltarea tehnologiei fișierelor mintale și a avatarurilor AI estompează linia dintre om și mașină, oferind potențialul de nemurire.

17:08 🧠 Hossein Rahnama construiește o platformă numită Fly Bits care își propune să creeze o versiune digitală a noastră pentru a trăi pentru totdeauna, cu avatare AI care captează sentimente și gânduri.

23:56 🧠 Este explorată relația complexă dintre memoria umană și memoria AI, evidențiind limitările AI în replicarea cogniției umane.

32:52 🧠 Cercetatorul creează organoizi cerebrali care pot comunica și pot dezvolta conștiința. 39:29 💭 Explorarea conceptului de umanitate și a relației dintre oameni și roboți în Japonia. 50:33 ⚠️ Vorbitorul discută legătura dintre AI și apocalipsă, făcând referire la profețiile biblice și preocupările legate de faptul că IA depășește oamenii.

57:18! Conversația explorează potențiala amenințare cu care AI preia stăpânirea universului și importanța asigurării dezvoltării AI într-o direcție benefică și etică.

1:05:50 📷 Naratorul reflectă asupra amintirilor din copilărie și asupra îmbătrânirii tatălui lor, contemplând în același timp potențialul AI de a surprinde momente trecătoare.

Lasă un răspuns