duminică, 19 mai 2024
9.2 C
Cluj

Cum arată orașele viitorului. 10 proiecte rupte din filmelele SF

Must read

Zece orașe futuriste sunt în stadiul de planificare și schimbă tot ceea ce știam despre modul de a locui. Arhitecții și-au pus în aplicare planurile ambițioase, care pun la un loc soluții la probleme globale, precum schimbările climatice și criza locuințelor.

Dezeen, revistă online de arhitectură, a făcut un top 10 al acestor proiecte de orașe care arată ca în filmele SF.

Primul loc în topul orașelor high-tech îl ocupă orașul ca un zgârie-nori, lung de 170 de km, aproape cât distanța rutieră dintre București și Brașov. Guvernul din Arabia Saudită a dezvăluit lumii vara aceasta planurile urbanistice pentru un oraș-oglindă, înalt de 500 de metri, cu fațade placate cu oglinzi și lat de doar 200 de metri, numit simplu, The Line. În traducere, Linia. Asta ar urma să străbată terenul arid din apropierea Mării Roșii.

Nouă milioane de oameni. Aceasta ar fi capacitatea de găzduire a viitorului oraș, care vine să pună la încercare orașele construite în plan orizontal. Dacă în exterior zidurile sunt oglinzi, în interior, grădini verticale vor răcori viitorii locuitori ai orașului. Pe lângă zonele rezidențiale, vor mai fi și spații comerciale, de distracții, parcuri și școli, toate dispuse într-un concept cunoscut sub numele de Zero Gravity Urbanism.

mai mult la : 

Cum arată orașele viitorului. 10 proiecte rupte din filmelele SF

More articles

Lasă un răspuns

Latest article

- Advertisement -spot_img

Descoperă mai multe la UNIVERSUL ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura